Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Ceyhan’da su sorunu kökten çözüme kavuşuyor!

Ceyhan’da su sorunu kökten çözüme kavuşuyor!

Ceyhan’da su sorunu kökten çözüme kavuşuyor!

Ceyhan Belediyesi Hülya Erdem ve Aski Genel Müdürü Nesrin Vursavus, ilgili daire baskanlari isbirligi ile Ceyhan'da uzun yillardir yasanan su problemine son vermek için mevcut içme suyu sebekesini degistiriyor.
Ceyhanlilar'in uzun yillardir yasadigi içme suyu problemine son vermek için çalismalarini sürdüren ASKI, ilçe genelinde toplamda yaklasik 262 kilometre uzunlugundaki içme suyu projesinin yapimini sürdürüyor.

 

Ceyhan'in çesitli sokaklarinda bulunan asbestli borularin sürekli arizalanmasi, fazla miktarda su kaybina neden olmasi ve kanserojen madde içermesinden dolayi insan sagligini tehdit etmesi nedeniyle çesitli çaplarda HDPE ve Duktil borularin dösemesi yapiliyor.


Konuyla ilgili açiklama yapan Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem; “Ceyhan, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Sayin Zeydan Karalar’in baslattigi bir çalisma ile yillardir özlemini çektigi temiz içme suyuna kavusmus olacak. Bu proje kapsaminda ekiplerimiz ASKI ekipleri ile birlikte yillardir kanser üreten asbest borulari degistirerek yerine çesitli çaplarda HDPE ve Duktil borular dösemektedir. ASKI, Ceyhan'a yaptigi yatirimlarla hem vatandaslarin saglikli ve temiz içme suyuna kavusmus olacagini hem de eski borular nedeniyle ilçe genelinde yasanan su kayiplari ortadan kaldirilacagini açikladi. Yillardir ariza yasanmasina sebep olan asbestli borularin degistirilmesiyle birlikte, Ceyhan'da yasanan su kesintisi probleminin de önleyecegiz. Bizlerin hemsehrilerimizden istegimiz biraz sabir göstermeleridir' dedi.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli